Dieta micului dejun consistent

Cu siguranta ai mai auzit vorba aceasta: mananca la micul dejun ca un rege, pranzul ca un print si cina ca un cersetor. Acesta este principiul de baza care sta la alcatuirea acestei diete – “servesti micul dejun de duminica in fiecare zi”.

Dieta Micului Dejun consistent iti spune cand sa mananci, nu ce sa mananci. Dieta este descrisa in cartea “Dieta Micului Dejun Consistent”, scrisa de Daniela Jakubowicz. Ea afirma ca daca mananci de la 610 pana la 850 de calorii la micul dejun, inainte de ora 9 a.m, metabolismul incepe arderile, profitand de ritmul circadian al organismului. Aceste ritmuri influenteaza hormonii, felul in care organismul utilizeaza glucidele si proteinele pentru combustibil si cat de eficient sunt arse grasimile.

In cadrul acestei diete poti manca absolut orice mancare doresti: inghetata, pizza, gogosi – toate acestea sunt permise la micul dejun atat timp cat le mananci cu alimente bogate in proteine si fibre. Urmand aceasta dieta, poti slabi pana la 11 kilograme in 30 de zile.

“Cand mananci alimentele potrivite la timpul potrivit, organismul va accelera metabolismul, satisfacand pofta inainte ca aceasta sa apara iar rezultatul se va vedea in pierderea kilogramelor”, afirma Daniela Jakubowicz.

Ideea de baza a Planului supraalimentarii a celor care tin dieta: sunt alocate aproximativ 600 de calorii pentru micul dejun si un alt 600 de calorii impartit intre pranz si cina.

Ce poti manca in cadrul Dietei Micului Dejun Consistent
Fiecare zi incepe cu un mic dejun pe care multi oameni se chinuie sa-l pregateasca si sa-l consume, de asemenea. Si nu este un mic dejun consistent care sa te tina toata ziua fara sa apara sentimentul de satietate. Este important sa mananci combinatiile corecte de proteine, glucide si dulciuri, conform dietei.

Cum ar trebui sa arate un mic dejun de la inceputul unei zile
- omleta din albusuri de ou din 3 oua, 50 de grame de branza, 50 de grame de sunca si legume.
- o jumatate de briosa englezeasca, cu crema de branza
- 230 grame de lapte cu cereale
- capsuni
- ciocolata neagra

Iata modul in care planul de supraalimentare functioneaza in fiecare zi:
Mic dejun: 7 portii de proteine (inclusiv 2 portii de lactate), 2 portii de glucide, 2 portii de  grasimi si 1 portie de desert.
Pranz: 3 portii de proteine, 3 portii de legume cu continut caloric scazut, 2 portii de legume dulci, 1 portie de fructe.
Cina: 0-3 portii de proteine, legume cu continut scazut de calorii nelimitat, 2 portii de legume dulci, 2 portii de fructe.

Jakubowicz spune ca proteina este pilonul principal al planului, deoarece este bine-cunoscuta capacitatea acesteia de a oferi satietate si senzatie de plin. De asemenea, glucidele sunt esentiale la mesele de dimineata. Asta deoarece atunci cand este consumata inainte de ora 9 a.m acestea sunt procesate in mod diferit de organism, crescand rezervele de energie in loc sa fie depozitate sub forma de grasime.

Dieta zilnica include un mic dejun dulce pentru a stopa poftele ce pot aparea pe parcursul zilei si astfel, dieta va avea serios de suferit. Dintre dulciuri, enumeram: biscuiti, ciocolata, jeleuri, serbet.

Cum actioneaza Dieta Micului Dejun Consistent
Servesti micul dejun in timp de 15 minute dupa ce te-ai dat jos din pat dar nu mai tarziu de ora 9 a.m (sau ora 10 toamna si iarna). Ia pranzul la ora 14 (15 in sezonul de toamna-iarna) si cina cateva ore mai tarziu. Dar daca nu simti foame de dimineata? In termen de cateva saptamani de la inceputul planului de dieta te vei adapta.
In cazul in care planul de supraalimentare contine prea piutine calorii pentru tine, poti sa apelezi la “planul relaxat”, care va permite sa consumati impresionanta cifra de 3.000 de calorii la micul dejun.

Mancand mai mult dimineata la micul dejun poti rezista pana la 14 ore si astfel ajungi sa mananci mai putin pe tot parcursul zilei. Chiar si in aceste conditii, trebuie sa mananci si pranzul si cina pentru a evita o infometare pentru ziua urmatoare.

Ce spun nutritionistii despre aceasta dieta
Micul dejun este, intr-adevar cea mai importanta masa a zilei, dar nu este necesar sa mananci la o ora exacta – nici nu trebuie sa contina jumatate din necesarul caloriilor zilnice.

“Va ajuta sa incepeti o noua zi cu un start bun pentru a gestiona mai bine consumul de calorii, dar nu este nimic special daca mananci inainte de 9 sau 10 sau daca mananci 600 de calorii la micul dejun.”, afirma Joan Salge Blake, RD, purtator de cuvant “the American Dietetic Association”.

Oamenii care mananca un mic dejun sanatos in fiecare zi au un control mai mare asupra aportului zilnic de calori, iar studiile au aratat ca aceste persoane tind sa aiba greutati corporale mai mici. Pe de alta parte, sarind peste micul dejun, este asociat cu greutatea corporala mai mare si un risc crescut de obezitate. Insa, la sfarsitul zilei, numarul total de calorii consumate este ceea ce conteaza cel mai mult pentru controlul greutatii. De asemenea, sunt necesare cercetari suplimentare in rolul ritmurilor hormonale in controlul greutatii.

Nu exista niciun dezavantaj in a manca un mic dejun hranitor, mai ales unul care contine proteine slabe sau cu continut scazut de grasimi, cereale integrale, fructe, grasimi sanatoase in cantitati mici, legume, deoarece fibra, apa, proteina te va umple inainte de a te completa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*