Dieta grupei sanguine

Conceptul “Dieta alimentara in functie de grupa sanguina” se bazeaza pe cercetarile efectuate de catre Peter D Adamo, ND, care sustine ca oamenii de departe ar trai mai bine daca ar adapta dieta in functie de tipul de sange pe care il au.

Tipul de sange din grupa A – in principal ar trebui sa consume fructe si legume (nivel ridicat de glucide si scazut in grasime). Ei au sange mai gros decat alte tipuri de sange, un sistem imunitar sensibil si nu ar trebui sa consume produse lactate, grasimi animale si carne. Ei sunt predispusi la un risc sporit de boli cardiovasculare, diabet si cancer.

Tipul de sange din grupa B
– ar trebui sa aiba o dieta echilibrata (fructe si legume, cereale, peste, produse lactate, carne, dar evita pui). Ei au cele mai mari sanse sa ocoleasca multe tipuri de boli, inclusiv boli de inima si cancer.

Tipul de sange din grupa AB – ar trebui sa adopte o dieta vegetariana in cea mai mare parte si rareori sa consume peste, carne (nu de pui) si produse lactate.

Tipul de sange din grupa 0 – ar trebui sa aiba o dieta bogata in proteine ​​(inclusiv carne rosie), nivel de glucide scazut, si imbogatit cu fructe si legume. Ei ar trebui sa limiteze consumul de germeni de grau, produse intregi de grau, porumb si sa evite produsele lactate si mai ales nucile.

Persoanele care au tipul 0 sunt frecvent afectate de hipotiroidism, acid mare din stomac (care duce la ulcer) si sange subtire cu rezistenta mai mare la coagulare.

Nivelurile ridicate a lectinelor din urina indica in multe cazuri boli gastro-intestinale, cum ar fi boala celiaca, diverticulita, insuficienta pancreatica, boli inflamatorii intestinale si altele – poate fi atribuita, de asemenea tipurilor de sange specifice care afecteaza interactiunile alimentelor cu bacteriile intestinale si crearea anomaliilor poliamine.

In plus, diferite tipuri de sange afecteaza performanta organismului secretor in ceea ce priveste sucurile digestive, prin care un tip O, de exemplu, este capabil sa produca niveluri mai mari decat nivelurile medii de acid gastric, care ar putea conduce la o incidenta mai mare a ulcerelor gastrice.

Tipurile de sange O si B au, de asemenea, o mai mare susceptibilitate la boli infectioase, cum ar fi scarlatina, holera, febra tifoida, sau ciuma bubonica, in timp ce tipul A prezinta o mai mare susceptibilitate la virusul variolei si este mai predispus la coagularea sangelui. Insectele care inteapa si care sunt purtatoare de boli prefera Tipul O de sange.

 

Mai multe detalii despre alimentația grupelor sanguine aici:
Grupa 0
Grupa A2
Grupa B3
Grupa AB4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*