Dieta densitații calorice

Densitatea caloriilor (sau a energiei) este reprezentata de media aritmetica dintre totalitatea caloriilor si greutatea unui aliment.

 

Alimentele bogate in apa si sarace in grasimi au densitatea calorica redusa.
De exemplu: fructele, legumele, supa, carnea slaba si produsele degresate dar si cerealele integrale.

 

Pentru ca dieta sa aiba succes este important sa combinati alimente cu o densitate calorica  crescuta (carne rosie, paste) cu cele enumerate anterior.

 

Desi nu este restrictiva, dieta densitatii calorice este eficienta.

 

Alimentele cele mai potrivite in cazul regimului sarac in calorii sunt cele bogate in carbohidrati dar si in fibre, cum ar fi: salata verde, sparanghel, broccoli, castravete.

 

Calculul densitatii calorice a alimentelor:

 

1 . (greutatea/calorii) x 100

Cu alte cuvinte, greutatea alimentului se imparte la numarul acestuia de calorii, apoi se inmulteste cu 100.

Densitatea calorica este invers proportionala cu procentul rezultat in urma acestui calcul.

2. calorii/greutate

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*