Dieta cu prăjituri

Foamea si pofta de dulciuri sunt principalele motive pentru care oamenii nu pot tine dietele. Dar ce ai zice daca dulciurile devin parte a planului pentru dieta ta?

Aceasta dieta foloseste prajituri pentru a-i atrage pe cei care tin dieta in usoara scadere in greutate. La urma urmei, ce ar putea fi mai atragator decat a pierde in greutate, in timp ce ne complacem cu unul din tratamentele noastre preferate – prajiturile.

Dar acestea nu sunt prajituri ca cele facute de bunica, ele sunt concepute pentru a inlocui mesele – facute cu fibre, proteine si alte ingrediente menite pentru a te mentine plin. Ele nu sunt la fel de dulci ca cele facute de bunica, dar sunt cu siguranta gustoase. Acestea nu contin medicamente sau ingrediente secrete altele decat aminoacizi (construirea de blocuri de proteine) si fibre, care actioneaza pentru a suprima foamea.

Exista cateva planuri de diete, cea mai populara dieta este Dieta Prajiturii Hollywood, Dieta inteligenta si Dieta cu prajituri a Dr. Siegal – medic specialist in obezitate care a dezvoltat o formula de prajitura in 1975 pentru a ajuta pacientii sa piarda in greutate, fiind considerat initiatorul conceptului acestei diete.

Cateva diete cu prajituri sunt concepute pentru a fi urmate de persoane pe cont propriu cu unele sfaturi, in timp ce altele sunt facute pentru a fi tinute numai sub supraveghere medicala.

Cum functioneaza dieta
In planul Dietei cu prajituri nu exista decizii cu privire la ce sa mananci, cu exceptia aromei prajiturii. Este o strategie de dieta relativ lipsita de ratiune dar care a ajutat o jumatate de milion de pacienti sa piarda in greutate.

Prajiturile contin aminoacizi selectionati ganditi pentru a suprima foamea, fibre, si alte ingrediente care se digera lent pentru a te ajuta sa te simti plin. Prin consumul a 4-6 prajituri pe zi vei putea obtine in jur de 500 de calorii.
Cinele sunt simple: Proteine slabe si legume sau o cina usoara cu salata. Cinele au de la 300 la 1.000 de calorii fiecare, acest lucru insemnand ca dieta are un total intre 800 – 1.500 de calorii pe zi.

Oricine urmeaza un plan de 800 de calorii pe zi este sigur ca va pierde in greutate, dar supravegherea medicala este recomandata pentru categoriile de persoane cu diete foarte scazute de calorii (mai putin de 1200 pe zi), deoarece acestea sunt susceptibile de a fi deficitare in substante nutritive. Celor care tin planul dietei cu prajituri cu continut scazut in substante nutritive li se recomanda o multivitaminizare zilnica pentru a atinge aportul necesar.

Siegel afirma ca pacientii care nu au probleme cu limita de 800 de calorii, pot slabi pana la 7 kilograme pe luna.
Printre factorii motivanti la o dieta se numara gestionarea foamei, scaderea apetitului, scaderea in greutate. Conform dietei, toata lumea va pierde in greutate la pragul de 800 de calorii.

Kaiser Permanente, medic: “Evan Bass a urmat Dieta Smart for Life cu prajituri pentru mai bine de un an si a pierdut in greutate 20 de kilograme.”
“Pentru a mentine greutatea scazuta, am mancat in continuare prajituri pe parcursul saptamanii si am permis cateva abateri in weekend”. “Dar in momentul in care depaseam greutatea cu 2.5 kg, era un semnal pentru a ma mobiliza cu privire la ce mananc si la activitatile mele zilnice.”

Alimente permise in cadrul acestei diete
Prajiturile care inlocuiesc micul-dejun, pranzul si gustarile cu continut caloric intre 90-150. Acestea vin intr-o varietate de arome, inclusiv ciocolata, banane, afine, fulgi de ovaz, si nuca de cocos. Prajiturile sunt la indemana deoarece sunt usor de luat cu tine oriunde si nu necesita racire.

In dieta cu prajituri supravegheata medical de Siegal, ai o masa la cina, alcatuita din 113-170 de grame de proteine slabe cu legume fierte sau legume crude. Aportul acestei mese insumeaza 300 de calorii. Sunt permise cafeaua fara calorii, ceaiul si apa. Nu sunt permise alcoolul, dulciurile, fructele si produsele lactate.

Cei care tin dieta fara supraveghere medicala sunt sfatuiti sa manance aproximativ 500 de calorii in fiecare zi, plus o cina formata din “alimente sensibile.” Aceasta este o abordare de control a caloriilor din timpul zilei, dar cina ar putea fi un dezastru in privinta caloriilor, asta daca nu cumva faci o alegere inteligenta.

Ce spun nutritionistii despre aceasta dieta
Purtatorul de cuvant a American Dietetic Association, Dee Sandquist, spune ca Dieta cu Prajituri este o alta versiune a planului de inlocuire a mesei, cunoscut ca fiind o optiune eficienta pentru unii.

Pentru unii oameni, deciziile privind mesele sunt dificile, daca sa manance acasa sau in oras, sau cand sa bea un shake. Ea subliniaza importanta de a face alegeri intelepte alimentare atunci cand urmezi “Dieta cu prajituri” si recomanda ca cei care tin dieta sa includa proteine ​​slabe, fructe, legume, cereale integrale, grasimi sanatoase, si lactate degresate la cina, chiar daca se termina prin a fi mai mult de 300 de calorii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*