Dieta cu Grapefruit

Dieta cu Grapefruit isi are existenta inca din anii 1930. Planul pentru pierderea rapida in greutate este, de asemenea cunoscut sub denumirea de Dieta Hollywood sau Dieta Mayo.

Aceasta dieta a supravietuit in timp, raspandindu-se din vorba in vorba, online dar si cu ajutorul cartilor – cu toate acestea nimeni nu pretinde dreptul de proprietate a planului.

Premisa Dietei Grapefruit se bazeaza pe un presupus ingredient “magic” din grapefruit, si anume ca, atunci cand ai mancat proteine, teoretic, se declanseaza arderea de grasimi si se produce pierderea in greutate. Dieta este conceputa pentru a promova pierderea in greutate rapid; din pacate, pierderea in greutate incepe cu fluidele si nu cu grasimile si in general, se intoarce in momentul in care persoana care tine dieta renunta la ea.

Cele mai multe versiuni promit o pierdere in greutate de 4.5 kg pe durata dietei de 12 zile. Cei care doresc sa tina dieta mai mult de 12 zile trebuie sa astepte doua zile inainte de a reincepe dieta. Exercitiul fizic este recomandat in unele versiuni si absent in altele. Controlul greutatii pe termen lung nu face parte din dieta.

Alimente permise:
In cele mai multe versiuni ale dietei cu grapefruit, putine alimente sunt permise la micul dejun, pranz, cina si seara la culcare. Cei care tin dieta sunt incurajati sa bea cafea neagra si foarte multa apa pe parcursul zilei.

Exemplu pentru planificarea meselor:
Mic dejun: 2 oua, 2 felii de bacon, cafea neagra, jumatate de grapefruit sau 225 ml de suc de grapefruit.

Pranz: salata cu sos pentru salata, carne fara restrictie si jumatate de grapefruit sau 225 ml de suc de grapefruit.

Cina: legume rosii sau verzi (cu exceptia celor cu amidon, cum ar fi mazarea, fasolea, porumb, cartofi dulci) sau salata, carne sau peste fara restrictie si jumatate de grapefruit sau 225 ml de suc de grapefruit.

Gustare inainte de culcare:
225 ml de lapte degresat
In dieta cu grapefruit puteti utiliza toate felurile de unt si salate pe care le doriti si puteti prepara alimentele in orice metoda, inclusiv prajite. Sucul de grapefruit trebuie sa fie neindulcit. Orice alt aliment sau bautura care nu este mentionata in dieta nu este permisa. Gustarile sunt permise numai dupa cina. Bea 2 litri de apa zilnic si consuma toate alimentele permise din dieta.

Cum actioneaza Dieta cu Grapefruit
Continut scazut de glucide, dieta moderata in proteine, este o alta dieta saraca in calorii, in medie 800 – 1000 de calorii in cele mai multe versiuni. Cei mai multi oameni vor pierde in greutate – atunci cand caloriile sunt reduse dramatic la acest nivel. Din pacate, nu exista explicatii pentru modul in care enzima misterioasa din grapefruit lucreaza si de ce se gaseste doar in grapefruit si nu si in alte citrice. De asemenea, nu exista vreun studiu stiintific care sa sustina puterea grapefruit-ului in arderea grasimilor.

Ce spun nutritionistii despre aceasta dieta
Grapefruit-ul este un fruct foarte hranitor, cu continut scazut de calorii (66-84 de calorii per portie), bogat in vitamina C si fibre, cu toate astea nu este un arzator de grasime misterios.

Indice glicemic scazut, bogat in fibre si natura calorica scazuta a fructului, poate reduce nivelul de insulina iar cei care tin dieta vor simti senzatia de satietate si astfel vor consuma mai putine calorii.

Dincolo de asta, se pare ca nu exista niciun ingredient “magic” care ar lucra in Dieta Grapefruit. Expertii sustin ca un singur studiu nu este suficient pentru a atribui puteri magice acestui fruct.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*