Home » Uncategorized » MANIPURA CHAKRA(10 petale)

MANIPURA CHAKRA(10 petale)

Este localizata la nivelul ombilicului, se racordeaza la energia focului si corespunde influentei Soarelui si curentului electric. Coordoneaza ambitia, egoul, vointa, dinamismul, expansiunea si violenta. Este cunoscuta ca Hara in traditia Estului indepartat. Blocajele la acest nivel se manifesta prin manie si starea de victima.
Caracteristici comportamentale: In general, intre 14-21 ani, omul este in mod automat condus de manipura chakra.
Energia motivationala de la nivelul acestei chakra impinge fiinta umana sa isi dezvolte ego-ul, spiritul de identitate proprie. Persoana activa in principal pe manipura este plina de forta, are o extraordinara vitalitate, simte nevoia in mod permanent sa se manifeste in mod cat mai expansiv, ochii ei sunt plini de stralucire si au forta de a patrunde, isi recapata foarte rapid energia, aspira la recunoastere, putere personala si dorinta de a fi in top, in centrul atentiei, va face tot ce este posibil ca sa fie la putere, sa preia conducerea, in detrimentul chiar al prietenilor sau familiei, ori a reputatiei. O astfel de persoana, doarme intre 6 si 8 ore, culcata pe spate.
Atunci cand svadhisthana chakra este in acelasi timp activa la un anumit nivel, persoana respectiva capata o senzualitate plina de noblete.
Planul lui manipura acopera karma, caritatea, compania placuta, depasirea propriilor greseli, serviciul dezinteresat catre ceilalti, durerea, suferinta, dharma.
Dharma reprezinta legea naturii, aflata in afara timpului, care interconecteaza tot ceea ce exista. Ramanand in armonie cu propria natura, relatiile cu ceilalti devin mult mai stabile si mai clare, pure. Echilibrul la nivelul lui manipura chakra este dat de lipsa egoismului, serviciul dezinteresat, fara rasplata.
Practica caritatii va deschide calea actiunii, a karmei. Orice persoana trebuie sa fie constienta de actiunile sale, pentru a obtine echilibrul in viata sa.
Caracteristicile persoanei predominant activa la nivel de manipura: focul, identitatea, personalitatea puternica, orientarea catre sine. Aceasta chakra este cunoscuta si ca chakra a puterii, localizata in zona ombilicului, guverneaza puterea personala, vointa, autonomia, metabolismul, energia vitala, a controlului, libertatea de a fi tu insuti, aduce energia eficientei, spontaneitatii, fortei.
Karma, intrucat de aici incepe orbirea ce impinge catre actiune.
Caritatea, intrucat de aici incepe in mod spontan dorinta de a ajuta atunci cand realizezi faptul ca un lucru este nedrept.
Regretul precum: ‘’oh ce am facut! Oare cum am putut….” Toate acestea sunt caracteristici ale lui manipura chakra.
Marii intelepti nu scriu carti, intrucat atunci cand scriu despre un subiect, se simt datori sa scrie despre tot, datorita conexiunilor si interconexiunilor. De aceea, practicantii zen nu se straduiesc sa cunoasca in mod logic un obiect exterior ci prin cunoastere launtrica, dobandind in acest fel un nivel superior de intelegere.
Prin acest outlook, dharma este suprema lege naturala, independenta de timp si spatiu, unificand intreaga manifestare intr-o conditie de armonie cu universul. Actionand in acest fel si ramanand loiali naturii noastre, forta personala este mult amplificata, vointa superioara este implinita prin noi si in acest fel relatiile cu cei din jur devin mult mai clare si durabile.
Printre altele, echilibrul la nivelul lui manipura chakra aduce serviciul dezinteresat, detasarea, lipsa dorintei de a fi rasplatit, aceasta aducand armonie.
Actionand in acest fel, cu grija, se poate obtine schimbarea destinului, manipura aducand expansiunea in planul manifestarii.
Denumire alternativa: chakra plexului solar, a focului
Locatie: situata in zona ombilicului
Elemente: foc
Atribute: digestia, foamea
Dorinte: realizarea, suprematia, dorinta de a fi lider
Activitati: munca grea
Simtul predominant: vazul
Organe de simt: ochiul
Organele de actiune: picioarele
Planeta corespondenta: Marte
Simbol: Yantra cu triunghiul de foc, inconjurata de 10 petale
Concentrarea si meditatiea profunda la nivel de manipura chakra aduc intelegerea fiziologica a functionarii diferitelor organe din corpul omenesc, mecanismul intern al acestor organe si functionarea corpului uman. Activarea masiva a lui manipura chakra aduce capacitatea de a vedea propriile organe, precum si pe cele ale altor persoane, sa evalueze starea de sanatate a acestora, disparitia oricarei stari de frica, a grijilor, tensiunilor, angoaselor.
In acelasi timp, la nivel fizic, toate problemele de natura digestiva sunt eliminate: constipatia, precum si disfunctionalitatile de natura digestiva. Drept urmare se obtine o forta vitala exceptionala, o viata lunga si conservarea sanatatii in acest mod, forta de regenerare si putere de influenta asupra celor din jur.
In acest punct, persoana activa pe manipura este necesar sa fie armonioasa, intrucat poate transmite vointa sa celorlalti, ii poate influenta chiar si inconstient.

manipura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*