Home » Uncategorized » Alimentația in funcție de grupa sanguina: B3

Alimentația in funcție de grupa sanguina: B3

GRUPA  B III

 

Exista o strinsa legatura intre grupa de singe, alimentatie si sanatatea oamenilor. Putini oameni se gindesc la implicatiile grupei sanguine desi aceasta reprezinta o forta genetica puternica.

Grupele sanguine sunt fundamentale in logica suprema a naturii, urmind un traseu neintrerupt de la cel mai timpuriu moment al creatiei umane pina in prezent. Grupele sanguine pot fi folosite ca amprenta celulara si ne dezvaluie multe mistere ce marcheaza starea noastra de sanatate sau de boala. Din acest punct de vedere este valabila zicala: “mincarea unui om este otrava altuia”

Stiinta grupelor sanguine permite alegerea unei alimentatii adecvate pentru prevenirea unor boli, incetinirea imbatrinirii, tratarea obezitatatii.

Sfatul nostru este sa urmezi dieta grupei sanguine cel putin doua saptamini si vei sesiza in aceasta perioada multe schimbari: un nivel mai inalt de energie, scadere in greutate(sau crestere, dupa caz), o reducere a tulburarilor digestive, ameliorarea problemelor cronice de sanatate.

Fiecare om este unic , avem nevoi nutritionale diferite de aceea singura modalitate de a mentine sanatatea sau de a vindeca boala este adaptarea hranei la nevoile specifice fiecarui individ.

Grupa sanguina este cheia care descuie usa spre misterele sanatatii, bolii, longevitatii, vitalitatii, echilibrului emotional, ea determina rezistenta fata de boli, eficienta cu care ardem caloriile, raspunsul la stres si insasi personalitatea noastra.

Analiza grupelor sanguine a furnizat explicatii privind faptul ca unii oameni sunt capabili sa piarda in greutate urmind anumite diete, in timp ce altii nu, unii oameni isi mentin vitalitatea la virste inaintate in timp ce altii se deterioreaza fizic si mental.

Fiecare grupa sanguina contine mesajul genetic al alimentatiei si comportamentului stramosilor nostri. Istoria umanitatii este istoria supravietuirii. Viata in timpurile stravechi era scurta, brutala si grea. Diferenta dintre grupele sanguine reflecta in ultima instanta capacitatea de adaptare a omului la diferite solicitari din partea mediului exterior.
In acest articol vei gasi urmatoarele informatii referitoare la  grupa B :

Caracteristicile grupei sanguine B.
Recomandari pentru controlul greutatii pentru grupa B .
Recomandari generale pentru dieta grupei sanguine B.
Alimente foarte benefice si alimente care ar trebui evitate pentru grupa B.

CARACTERISTICILE GRUPEI B – NOMADUL

Echilibrat
Sistem imunitar puternic
Tract digestiv tolerant
Consumator de produse lactate
Optiunile cele mai flexibile privind dieta
Raspunde cel mai bine la stres prin creativitate
Necesita un echilibru intre activitatea fizica si mentala pentru a se mentine suplu si activ

Recomandari pentru controlul greutatii

Exista asemanari intre Grupa B si Grupa O in privinta reactiei la glutenul din griu care determina incetinirea metabolismului. Daca mincarea nu este eficient digerata si nu este folosita drept “combustibil” pentru nevoile energetice ea se depoziteaza sub forma de grasime. Pesoanele cu grupa B isi pot controla cu usurinta greutatea aplicind dieta specifica acestei grupe deoarece nu intimpina nici o bariera fiziologica cum ar fi problemele homonale sau digestive(asa cum se intimpla cu grupa O)

  • Alimentele care trebuie evitate deoarece favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa B : porumb, griu, linte, arahide, semintele de susan. Aceste alimente afecteaza buna functionare a metabolismului ducind la oboseala, retentie hidrica si hipoglicemie. Deci persoanele care au grupa B si doresc sa slabeasca trebuie sa evite cu siguranta griul si produsele derivate.
  • Alimente benefice care favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa B : legume verzi, carne slaba, ficat, produse lactate(cu continut mic de grasimi), oua, ceai de lemn dulce.

Recomandari generale pentru dieta grupei B

Grupa sanguina B se aseamana in multe privinte cu grupa sanguina O. Oamenii care au grupa B sunt in general rezistenti si ageri capabili sa reziste la multe dintre cele mai severe boli caracteristice epocii moderne cum ar fi cardiopatiile si cancerul. Chiar si atunci cind contracteaza aceste boli ei le vor supravietui aproape sigur.
Persoanele cu grupa B sunt predispuse mai degraba la tulburari rare cum ar fi : scleroza multipla, sindromul de oboseala cronica.
B vine de la balanta. Dieta grupei B este echilibrata si complexa incluzind o mare varietate de alimente. Reprezinta cea mai buna combinatie dintre regnul animal si cel vegetal.
O alimentatie sanatoasa pentru grupa B trebuie sa includa: carne rosie, peste, lactate, legume si fructe.
Pentru grupa B se recomanda in special evitarea carnii de pui . Este preferabil sa consumi carne rosie mai ales miel si iepure. Carnea de vita sau de curcan poate fi consumata in cantitati moderate. Este bine sa eviti carnea de porc.
Alimentele marine sunt foarte benefice , in special pestii oceanici de apa adinca(codul si somonul) precum si pestii cu carne alba. Alimentele marine reprezinta surse excelente de proteine de calitate si uleiuri nutritive. Evitati toate crustaceele; crabi, homari, creveti.
Grupa B este singura grupa sanguina pentru care produsele lactate sunt foarte benefice.
Uleiul de masline
se recomanda pentru digestie si eliminarea deseurilor din organism.
Cerealele care trebuie evitate sunt griul si porumbul si secara deoarece incetinesc metabolismul si favorizeaza retentia apei, depozitarea grasimilor si oboseala. O alternativa benefica o reprezinta orezul.
Legumele
(in special cele cu frunze verzi) sunt foarte nutritive si benefice din acest motiv se recomanda cit mai des(3-5 portii pe zi). Eliminati complet rosiile din dieta dvs.
Grupa B tolereaza aproape toate fructele in special ananasul, strugurii, bananele si prunele.
Este bine sa consumi in fiecare dimineata la sculare un suc intaritor(fructe sau legume) benefic pentru sistemul imunitar si digestiv.
Plantele benefice pentru grupa B sunt : ginseng , ginkgo biloba, menta, ghimber si macese.
Bauturile benefice sunt : ceai verde, ceaiuri de plante, apa si sucuri naturale. Pentru maximizarea performantelor este bine sa eviti sau sa consumi in cantitati foarte mici cafea, vin sau bere. Inlocuieste cafeaua cu ceai verde care contine cofeina si creste imunitatea. Bauturile alcoolice distilate sunt interzise.
Personalitatea oamenilor cu grupa B se caracterizeaza prin echilibru si armonie.
Ei nu se simt inclinati spre povocari si confruntari. Sunt capabili sa inteleaga puncul de vedere al altora. Pentru grupa B accentul se pune pe echilibrarea starilor fiziologice si emotionale.

Tabelul cu alimente benefice si cu alimentele de evitat-gr. B

ALIMENTE
RATIE FRECVENTA
BENEFICE
DE EVITAT
Carne rosie slaba 120 -180 gr. barbati
60-150 gr. Femei, copii

2-3 ori pe saptamina

Miel, oaie, iepure, vinat

Neutre: vita, vitel, ficat, curcan

Costita, inima, porc
Carne pasare 120 -180 gr. barbati
60-150 gr. Femei, copii

0-3 ori pe saptamina

Nu se recomanda carnea de pui Pui, rata, gisca
Alimente marine 120-180 gr.

3-5 ori pe saptamina

Cod, platica, macrou, stiuca, sardine, scrumbie, calcan, pastrav, sturion, icre(caviar) Ansoa, scoici, crab, homar, midii, caracatita, stridii, creveti, baracuda, somon afumat
Lapte, Iaurt 100-200 ml.

2- 5 ori pe saptamina

Lapte degresat, iaurt, kefir, brinza, mozzarela inghetata
Brinzeturi 60 gr.

3-5 ori pe saptamina

   
Oua 1 ou

3- 4 ori pe saptamina

   
Uleiuri si grasimi 4 – 6 linguri

pe saptamina

Ulei de masline Ulei de porumb, ulei de arahide, ulei de floarea soarelui
Nuci si seminte 6-8 nuci

2-5 ori pe saptamina

Neutre: migdale, castane, nuci Alune, fistic, arahide, unt de arahide, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, mac
Legume uscate 1 ceasca sub forma uscata

2-3 ori pe saptamina

Fasole mare

Neutre: fasole verde, mazare, fasole aramie, fasole alba

Linte, mazare neagra
Legume O ceasca de legume crude sau inabusite

3-5 ori pe zi

Sfecla, varza, morcovi, conopida, broccoli, vinete, mustar, verdeturi, ciuperci, pastirnac, ardei, cartofi Avocado, porumb, dovleac, rosii, masline, ridichi, tofu, anghinare
Cereale 1 ceasca sub forma uscata

2-4 ori pe saptamina

Mei, faina de ovaz, faina de orez, orez expandat, prajituri de orez

Neutre: piine fara gluten, piine din faina de soia

Fulgi de porumb, faina de porumb, griu, tarite de griu, secara, cereale combinate, orz
Piine 1 felie pe zi    
Paste fainoase 1 ceasca sub forma uscata

2-4 ori pe saptamina

   
Fructe 90-150 gr.

3-4 ori pe zi

Banane, ananas, struguri, prune, papaya Nuca de cocos, curmale, rodii
Sucuri naturale 250 ml.

2-3 ori pe zi

Varza, struguri, ananas, papaya rosii
Apa 2 litri pe zi    
Ceaiuri de plante 1-2 cani pe zi Ginseng, ghimber, patrunjel, macese, salvie, menta, frunze de zmeura Aloe, gentiana, tei, matasea porumbului, traista ciobanului
Mirodenii si condimente Asezonarea salatelor si mincarurilor. Ardei rosu, curry, ghimber, hrean, patrunjel Piper, ketchup, amidon de porumb, scortisoara, gelatina, tapioca
Bauturi Cantitati mici din bauturile permise Ceai verde

Neutre: bere, vin, cafea

Bauturi alcoolice distilate, sifon, bauturi racoritoare sintetice

Alimentele care nu sunt incluse in categoriile “benefice” sau “de evitat” sunt considerate “neutre” si le puteti consuma, daca va plac, dar cu moderatie.

 

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*